keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Rakastaja - vihdoinkin

Kuva täältä.

"Rakastaja-vihdoinkin" on yhdestoista ja uusin osa J.R.Wardin Mustan tikarin veljeskunta-sarjassa. Kirjan päähenkilönä on Qhuinn ja Blaylock joiden välejä puidaan siihen malliin että jotain tästä on nyt saatava päätökseen. Omien tunteiden näyttäminen ei ole ollut koskaan helppoa Qhuinnille ja nytkin hän aiheuttaa asioidensa solmuun menemisen eikä saa rauhaa niiltä. Blay taas ei enää kestä valheellista suhdettaan Saxtoniin ja panee lopulta välit poikki muttei kerro siitä Qhuinnille. Tämä taas uskoo Saxtonin pettävän ystäväänsä ja saa väkivaltaisen kohtauksen haistaessaan toisen uroksen tuoksun Saxtonista. Tapahtumat laukaisevat muistoja uroksen menneisyydestä ja hän ei voi enää lykätä niiden selvittelyä. Myös yllättävä henkilö Qhuinnin menneisyydestä astuu esille täysin odottamattomasta paikasta.

Myös Xcor ja hänen äpäräjoukkionsa saavat pantua pakkaa sekaisin. Taistelua käydään niin sokean kuninkaan asemasta vampyyriyhteisön johtajana kuin Valittu Laylan sydämestä. Tämä juonikuvio jää auki ja jatkuu toivottavasti seuraavissa osissa. Layla on menettää kantamansa lapsen ja päätyy Paynen pelastamaksi. Qhuinn saa kuulla että Blay oli se joka haki apua hänen Valitulleen. Tämäkin seikka panee hänen arvonsa uusiksi. Loppujen lopuksi pari saa toisensa, kauniissa seremoniassa jonne on kutsuttu mm. Blaylockin vanhemmat.

Toinen maureista jotka aiemmin työskentelivät Rehvengelle mutta ovat nyt itsenäisiä yrittäjiä hänen entisissä paikoissaan saa kuulla kohtalonsa odottavan. Iron Maskia pyörittävä Trez on luvattu ja kihlattu Varjojen prinsessalle mutta häntä ei kiinnosta yhtään tiukasti suljettuun ja muilta kiellettyyn s'Hisben-yhteisöön palaaminen. Hänen veljensä iAm, Sal's Restaurantin omistaja yrittää kääntää Trezin pään siinä kovinkaan hyvin onnistumatta. Tämäkin juonikuvio jää täysin auki.

Assailin kartanoa vaanii joku. Vampyyriuros yhyttää ihmisnaaraan tiluksiltaan ja alkaa epäillä liikekumppaniaan petoksesta. Samaan aikaan kyseinen nainen, Sola ihmettelee mikä ja kuka Assail todellisuudessa on. Sola huomaa tunteidensa käyvän kuumina vaikka mies on kuolettavan vaarallisenoloinen ja taatusti pystyy tuhoamaan kaikki vihollisensa. Assail ja Sola käyvät kissa- ja hiirileikkiin jossa lopputuloksena tapahtuu yllättävä käänne. Kuka vei Solan ja miksi Assail on sotkettu mukaan juoneen josta hänkään ei selviä helpolla.

Kaiken kaikkiaan ihana kirja, Mustan tikarin veljeskunta-sarjan paras. Uusia sivujuonia ja henkilöitä tuli siihen malliin ettei tämä sarja taida päättyä kovinkaan pian. Arvosana: 9/10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti