maanantai 27. tammikuuta 2014

Kateus


Kuva täältä.

J.R.Wardin Langenneet enkelit-sarja on edennyt kolmanteen osaansa. "Kateus" on tämän osan nimi ja käsiteltävä kuolemansynti. Tässä osassa mukaan tulee Mustan tikarin veljeskunnasta tuttuja hahmoja enemmänkin. Eräs Vanhan maan vampyyri tekee cameon ja Butchin entinen työtoveri, etsivä Jose De la Cruz on paljon esillä. Myös pahis on sama joka teki ensiesiintymisensä parissa viimeisimmissä veljeskunnan tarinoissa.

Päähenkilönä oleva Caldwellin poliisilaitoksen etsivä, Thomas DelVecchio on saanut syntymälahjakseen taakan: Hänen isänsä on kuuluisa sarjamurhaaja joka odottelee kuolemansellissä elämänsä päättymistä. Nuorempi DelVecchio on saanut tehdä hartiavoimin töitä todistaakseen sekä itselleen että muille ettei ole lainkaan samanlainen kuin isänsä. Ja hän on onnistunutkin siinä aika hyvin, onhan hän valmistunut poliisikoulusta ja päässyt työskentelemään henkirikosyksikössä isänsä kaltaisia rikollisia vastaan. Mutta nyt se jokin, mitä hän on nuoruudesta saakka sekä pelännyt että työntänyt syrjään, alkaa tulla pintaan. Onko hän se murhaaja joksi jotkut ajattelevat hänen syntyneen perimänsä vuoksi, onko hänellä monipersoonallisuushäiriö vai onko sydämessä oleva musta tahra jotain ihan muuta.

Sophia Reilly on sisäisen tutkinnan konstaapeli samaisella poliisilaitoksella eivätkä heidän tiensä ole aiemmin kohdanneet ennenkuin nuoria tyttöjä silponut David Kroner jää itse kostajan haaviin. Tästä alkaa jännittävä kilpajuoksu jossa punnitaan poliisin rehellisyys, ihmisten henkilökohtainen vilpittömyys sekä oman käden oikeudesta johtuvat hankaluudet.

Selviääkö herra DelVecchio itselleen kasaamien paineiden alla. Uskooko hän rinnalleen ilmestynyttä ja häntä mahdollisesti vaanivaa FBI-agenttia, Jim Heronia joka näyttää ilmestyvän tyhjästä eikä löydy FBI:n palkkalistoilta vaikka hänellä onkin validi henkilökortti. Keitä ovat nuo kaksi muskelimiestä jotka seuraavat Heronia mutta ovat vähintäänkin yhtä vaiteliaita ja salaperäisiä.

Yliluonnollisella puolella kuohuu. Arkkienkelit Nigel ja Colin ovat riidoissa eikä yhteistä polkua näytä löytyvän. Jim taistelee jälleen Devinan kanssa seuraavasta sielusta ja siinä samassa omastaan. Adrian ja Eddie kulkevat mukana kunnes tapahtuu kauheita joka jättää jälkensä heihin kaikkiin. Saavatko enkelit DelVecchion turvaan ja kuinka käy sodassa Devinan joukkoja vastaan. Devina rakastuu yhä syvemmin Jimiin vaikkei saakkaan vastarakkautta vaan joutuu kiristämään tältä lupauksen. Devinan juonittelut vievät syvemmälle ja syvemmälle demoniseen maailmaan mutta aina hänkään ei voita.

Jimin kiinnostus Devinan vangitsemaan tyttöön, Sissy Barteniin alkaa muistuttaa pakkomiellettä vai onko takana kenties jotain muutakin. Miksi tyttö on enkelille niin tärkeä selviää toivottavasti seuraavissa kirjoissa "Hurma" ja "Riiva" joiden molempien suomennokset ilmestyvät tänä keväänä. Arvosana: 9/10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti