lauantai 18. tammikuuta 2014

Halu

Kuva täältä.

J.R.Wardin Langenneet enkelit-sarjan ensimmäinen osa, "Halu" tutustuttaa lukijan hieman erilaiseen hahmogalleriaan kuin Mustan tikarin veljeskunta-sarjassa. Samojakin henkilöitä ja paikkoja löytyy riemastuttavasti joka ainakin minulle aiheutti mitä miellyttävimmän tuttuuden mutta myös jatkuvuuden tunteen. Perussisältö noudattelee Wardin tuttua linjaa: tarinassa on paranormaalia romantiikkaa, runsaasti seksiä ja väkivaltaa sekä ronskia kielenkäyttöä. Miehet on edelleen kaapinkokoisia ja jalkojen välissä aina seisoo. Ja naiset on nättejä ja rakastuu tietty aina oikeisiin tyyppeihin. Toisaalta,  miksi muuttaa toimivaa kokonaisuutta kun lukijoita kerran löytyy näilläkin eväillä.

Jim Heron on entinen erikoisjoukkojen sotilas, joka yrittää sopeutua elämään ilman armeijaa ja salaperäistä X-yksikköä jonka leivissä hän on säälimättä murhannut ja tuhonnut valtion vihollisia. Lukijalle tulee selväksi että kaikkea miehen menneisyydestä ei vielä kerrota. Jim tutustuu rikkaaseen kiinteistömoguliin, Vin di Pietroon ja hänen häikäisevän tyrmäävään tyttöystävään nimeltään Devina. Iron Maskissa ilotyttönä työskentelevä Marie-Terese on taas pakomatkalla poikansa Robbien kanssa. Hänen entinen elämänsä mafiamiehen kanssa potkii persuuksille ja hänen on pakko selviytyäkseen tehdä työtä josta ei pidä. Joku hämäräperäinen hemmo seuraa naista kirkkoon, raamattupiiriin ja ptikin ja poikin kaupunkia pistäen kylmäksi kaikki naisen tielle joutuneet urospuoleiset kansalaiset.

Asiat ajautuvat solmuun ja mukaan hyppää niin demoneita kuin enkeleitäkin ja niinhän soppa on taas valmis hämmennettäväksi. Joku asettuu luodin tielle, herää taivaassa ja saa kuulla olevansa ihmiskunnan ainoa toivo. Jumala nimittäin on kypsynyt jatkuvaan köydenvetoon hyvän ja pahan välillä ja on päättänyt viheltää pelin poikki jolleivat lapsukaiset saa riitojaan ratkaistuksi. Kumpikin osapuoli hyväksyy pelimieheksi Jimin ja taistelu seitsemästä sielusta alkakoon. Seitsemän kuolinsyntiä ja sielut menevät sille joka saa tyypin kääntymään omaan suuntaansa. Se puoli joka onnistuu useimmissa tapauksissa määrää lopputuleman. Tuhoutuuko maailma, taivas ja helvetti, voittaako enkelit vai demonit?
Tykkäsin näistä melkein yhtä paljon kuin vampyyrisarjasta ja luen kyllä jatko-osatkin. Arvosana: 8/10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti