sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Himo

Kuva täältä.

"Himo" jatkaa toisena kirjana J.R.Wardin uutta Langenneet enkelit-sarjaa jossa herra Heron on ihmiskunnan ainoa toivo. Jim kuoli ja sai taivaassa uuden mahdollisuuden järjestellä asioita nyt hyvää tehden eikä ihmisiä listien niinkuin teki edellisessä elämässään. Kun "Halu"-kirjassa Jim kuoli toisen kerran hän sai vihdoin siivet selkäänsä ja kunnon enkelin elämän. Tai niinkuin sanotaan, hän ei ollut elävä eikä kuollut vaan hän vaan oli. Metafyysiset siivet kannattelevat ja yksi enkeliyden etuja on se että voi valita näkeekö jengi sut vai ei. Lisäksi hän on saanut kamuikseen kaksi muuta enkeliä, Adrianin ja Eddien jotka olivat jo viime osassa hänen työtovereinaan.

Tässä osassa tehtäväksi valikoituu mies menneisyydestä. Isaac Rothe on Jimin entinen työkaveri ja heitä yhdistää salaisuus josta ei puhuta. Yhteinen pomo on päässyt Isaacin jäljille ja Jimin tehtävänä on pelastaa kaveri. Mukaan soppaan änkeää myös oikeusavustaja, neiti Grier Childe, joka näkee kuolleen veljensä Danielin haamun ja juttelee tälle päivittäin mutta ei kerro siitä kenellekään. Childe myös maksaa Isaacin takuut ja vie tämän kotiinsa syömään ja nukkumaan. Mies himoitsee kaunista asianajajaansa mutta eipä tietenkään ajattele ansaitsevansa tätä. Hehän ovat ihan eri maailmoista eikä Isaac usko että he koskaan voisivat olla läheisemmin tekemisissä toistensa kanssa.

Childe kuitenkin tuntee tahollaan kummallista vetoa Isaaciin mutta ei anna heti haluilleen periksi. Hän arvasi ettei mies ole tavallinen velikulta ja normiduunari mutta kauhistuu silti kuullessaan Jimin entisestä elämästä. Isä Childekin tulee hätiin ja hänen menneisyydestään löytyy yhtä ja toista joista hänen tyttärensä ei ole ollut tietoinen. Asia on rikkoa perheen välit lopullisesti mutta Jim saa Grierin tajuamaan ettei kannata menettää ainoaa elossa olevaa sukulaistaan.

Jim puuttuu peliin sillä selviää että hänen pitää pelastaa juuri kaverinsa Isaac. Devina ei kuitenkaan ole lyömässä pyyhettä kehiin joten tuttu taistopari edellisestä osasta ottaa jälleen yhteen. Devinan helvetilliset menetelmät jättävät Jimin heikkoon happeen ja hän joutuu miettimään pariinkin kertaan suunnitelmansa toteuttamista. Koirakin on taas menossa mukana ja näyttelee pientä osaa pelastusoperaatiossa. Kaikki kulminoituu Childen kartanossa käytävään välienselvittelyyn jossa tulee ruumiita, vaihdetaan kiivaita sanoja ja lopulta kaadutaan toistensa käsivarsille. Lopussa selviää yllättävä seikka siitä kuka pelastettava todella oli. Romantiikkaa löytyy siis tästäkin osasta ja raakaa väkivaltaa hyvän vastapainoksi. Kirja ei kuitenkaan ole äklö eikä yltiöväkivallalla mässäilevä. Tykkäsin tästä jopa ekaa osaa enemmän, arvosana: 9/10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti