keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Päiväpartio

Kuva täältä.

Sergei Lukjanenkon "Päiväpartio" jatkaa viisiosaiseksi tarkoitettua Partio-sarjaa edellisestä osasta, siitä mihin "Yöpartio" jäi. Tämäkin kirja jakaantuu kolmeen osaan joissa kaikissa on osittain samoja henkilöitä. Kirjan alussa noita Alisa Donnikova, Zavulonin rakastettu, osallistuu laittoman noidan kotona pidätykseen mutta Yöpartio ehtii ensin ja vie rikoksen tehneen, vielä Muihin kuulumattoman noidan, omiin hoteisiinsa. Alisa kuitenkin pyristelee vastaan ja käyttää omat voimansa loppuun niin että melkein kuolee. Kun Zavulon tarjoaa hänelle mahdollisuutta palauttaa voimansa hän lähtee Ukrainaan nuorisoleirille ja siellä ollessaan lataa voimiaan ja samalla rakastuu komeaan nuorukaiseen, Igoriin. Kaameaksi totuudeksi molemmille osapuolille selvinneen seikan vuoksi Alisa kuolee ja mies saa syytteen rikoksesta.

Toisessa osassa seurataan uuden voimakkaan Pimeyden palvelijan, tuntemattoman velhon saapumista näyttämölle. Kukaan ei tiedä mistä hän tuli ja miksi hän on Moskovassa. Mies on kummallisen kohtelias ja pyrkii välttämään konflikteja mutta vetää onnettomuuksia puoleensa olematta itse aktiivinen osapuoli. Samaan aikaan Moskovassa valmistaudutaan ennustettuun tapahtumaan, jonka seurauksena vaarallinen ja erittäin voimakas maaginen esine varastetaan Inkvisiittion holveista. Moskovaan saapuvan lähetystön perillepääsyä tulee vastaanottamaan niin Päivä- kuin Yöpartiokin, molemmilla erilaiset suunnitelmat siitä kuinka esineen kanssa pitäisi toimia. Niin Geser, Yöpartion pomo kuin Zavulon, Päiväpartion pomokin ottavat Anton Gorodetskin uudelleen tähtäimeensä ja niin hän joutuu pohtimaan jälleen kerran mikä ero on hyvän ja pahan välillä. Kun hän joutuu molempien osapuolien käsikassaraksi ja manipuloimaksi on hänellä vaikeuksia hyväksyä saamansa roolia ja hän tajuaa ettei mikään ole mustavalkoista. Yllättäen hän ei teekään sellaista ratkaisua jota häneltä odotetaan vaan kuuntelee sydämensä ääntä.

Viimeisessä osassa tarinan langat vedetään yhteen ja jonkinmoinen päätöskin saadaan aikaiseksi. Kirja jätti nälän seuraavaa osaa kohtaan. Onneksi kirjasarjaa jatkaa kolmas osa "Hämäränpartio" jonka ilmestymisaika on jo ensikuussa. Arvosana: 8/10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti