maanantai 27. huhtikuuta 2015

Beautiful Darkness


Picture from the publisher Little, Brown and Company.


Kami Garcian ja Margaret Stohlin kirjoittama "Beautiful Darkness" jatkaa "Caster Cronicles"-sarjaa toisena osana. Kirja alkaa siitä mihin edellinen osa, Beautiful Creatures päättyi. Uusia henkilöitä tulee mukaan niin caster-maailmasta kuin ihmisten maailmastakin.

Ethan tuntee että Lena kaikkoaa häneltä, Macanin kuolema painaa tytön mieltä ja hän syyttää itseään setänsä kuolemasta.ja siitä että valitsi Ethanin setänsä tilalta. Ethan yrittää saada kontaktia Lenaan mutta kuvioihin putkahtanut ärsyttävä caster-poika John häiritsee rauhan palautumista.

Ethan, Link ja Liv (Olivia) seuraavat Lenaa ja Johnia caster-tunneleihin ja löytävät itsensä kummallisesta yökerhosta jossa joutuvat pulaan. Lena antaa ymmärtää ettei halua olla enää Ethanin kanssa mutta poika ei tahdo luovuttaa. Hän uskoo että Ridley, Lenan serkku, ja John ovat jotenkin loitsineet Lenan häntä vastaan.

Tunneleissa seikkaillessaan ystävykset joutuvat kohtaamaan kammottavia asioita. Myös Ethanin tädin kissa, Lucille herättää kummastusta. Miten se osaa kulkea itsekseen eksymättä.

Juoni tiivistyy ja pojat seikkailevat yhä syvemmälle caster-maailmaan, Liv osallistuu matkaan ja joutuu miettimään osallisuuttaan sillä hänen pitäisi olla puolueeton tarkkailija, opiskeleehan hän Marionin johdolla Kirjastonhoitajaksi. Se ei kuitenkaan ole helppoa sillä Livin tunteet Ethania kohtaan sekoittavat pakkaa ja hänen apuaan tarvitaan määränpään saavuttamiseksi.

Kun Marion antaa Ethanille esineen hänen äitinsä menneisyydestä alkaa kerityä auki asioita joita Ethan ei olisi koskaan osannut kuvitellakaan. Äidin hahmo auttaa haudan takaa ja salaisuuksien kerä avautuu vähitellen.

Ethan, Link, Liv ja Lucille seikkailevat caster-tunneleissa löytääkseen ratkaisun Lenan käyttäytymiseen, kohtaavat pahuuden, mustia castereita, odottamattoman henkilön ja useita sellaisia joita eivät haluaisi tavata. Amma ja Sisarukset sekä Lenan sukulaisia omanlaisensa joukko kulkee omaa tehtäväänsä suorittamassa. Kun kohtaaminen tapahtuu ei kukaan tiedä kuinka käy. Loppuratkaisu on kitkeränsuloinen mutta onneakin mahtuu mukaan.

Kirja oli jännittävä eikä toisen kirjan kirousta tuntunut ollenkaan. Tykästyin tähän sarjaan niin että jatkoakin luen varmasti. Arvosana: 9/10.

1 kommentti: