tiistai 31. maaliskuuta 2015

Beautiful Creatures


Picture from the publisher Little, Brown and Company.

Innostuin niin The Giver-sarjan Gathering Blue-kirjan innoittamana lainaamaan muitakin äänikirjoja Turun alueen Vaski-kirjastosta että tämä tuli kuunneltua parissa päivässä ja seuraavakin on jo ladattu puhelimeen.

"Beautiful Creatures" on Kami Garcian ja Margaret Stohlin kirjoittaman Craster Chronicles-sarjan ensimmäisen osa. Osia on julkaistu tähän mennessä neljä pääosaa sekä väliosia ja lisäosia tulee edelleen. Samaan maailmaan sijoittuva rinnakkaissarja käsittelee tämän kirjan hahmoja. Ensimmäisestä kirjasta tehtiin myös samanniminen elokuva joka ei oikein menestynyt. Kävin sen katsomassa eikä se minuakaan vakuuttanut vaikka tämäntyyppiset yleensä uppoavat minuun. Tuntui ratsastavan Twilight-aallolla muttei yltänyt lähellekään niiden hurmosta. Kotimaassaan leffa floppasi ja kriitikot tyrmäsivät sen.

Kirjana tämä tuntui ihan mukiinmenevältä, lukijan ääni oli ilahduttavan värikäs ja pientä dramatisointiakin oli laitettu mukaan. Lukijan ääni kuljetti aivan eri poluille kuin leffa ja siitä olin ihan tyytyväinen.

Kirjan päähenkilönä on pikkukaupungin teinipoika Ethan Wate joka näkee outoja unia joissa vierailee salaperäinen tyttö. Kun syksyllä koulu taas alkaa Ethan huomaa kauhukseen ja kiinnostuksekseen että hänen uniensa tyttö on kouluun juuri muualta siirtynyt tyttö. Lena Duchannes on caster, yliluonnollisten olentojen sukua. Ethan tuntee yhteyden heidän välillään voimistuvan ja ajautuu Lenan kanssa yhteen. Kaikki eivät siitä tykkää kuten arvata saattaa ja heitä erillään pitäviin voimiin kuuluvat niin Lenan setä Macan kuin Ethanin täti Amma. Koulussa nuoria dissataan oikein urakalla mutta nuoria vaanivat vaarat ovat vasta edessä.

Kirja kulkee tämän lajityypin kulkureitillä teiniromanssin sääntöjen mukaisesti mutta ei sorru pahimpiin imelyyksiin. Kertojaäänenä oleva Ethan on jotenkin raikas ja tuntui että pääsin hänen päänsä sisään mainiosti. Eihän tämä mikään erikoinen kirja ollut mutta ihan mukavaa ja viihdyttävää tätä oli kuunnella. Arvosana: 7,5/10. Kirjan oli kuunnellut englanniksi Cherie ja Reta oli lukenut sen suomeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti