perjantai 7. syyskuuta 2012

Herätetty rakastaja

Kuva täältä.

"Herätetty rakastaja" on Mustan tikarin veljeskunta-sarjan kolmas osa. Kirja noudattelee samantapaista kerrontaa kuin aiemmat osat, edellisistä kirjoissa tutulla tavalla runsas väkivalta ja yksityiskohtainen seksikuvaus kuljettavat juonta eteenpäin. Tarina jatkaa siitä mihin viimeksi päädyttiin ja eräs veljeskunnan jäsen on suunniltaan surusta ja hukuttaa sen raivoisaan ajojahtiin. Hän kiduttaa lessereitä ja yrittää saada heiltä väkisin haluamansa tiedot siinä kuitenkaan onnistumatta kunnes eräs vangittu siviili pääsee pakoon kertomaan hänen etsimänsä henkilön olinpaikan. Alkaa uhkarohkea pelastusreissu ja veljet palaavat sieltä voitokkaina. Myös lessereiden Herra O menettää jotain sellaista haluamaansa ettei kestä sitä vaan säntää tutkimusreissulle josta löytää virheellisen tiedon ja lopettaa etsimisensä. Hän siirtyy katkerana ja raivoissaan jahtaamaan erästä veljeskunnan jäsentä kunnes joutuu yllättäen tilanteeseen jossa hänen aiempi oletuksensa osoittautuukin vääräksi. Hän surmaa surutta ja aiheuttaa eräälle veljeskunnan jäsenelle niin suunnatonta surua että tämä katoaa niin ettei häntä löydetä mistään.

Zsadist joutuu palaamaan menneisyyteensä ja käsittelemään tuskaista tarinaansa Herrattaren veriorjana. Nämä takaumat ovatkin mielenkiintoisia ja valottavat kaksosten tarinaa melkoisesti. Raakuudestaan ja kamalista tapahtumista huolimatta ne tuovat lisätietoja vampyyrien menneisyydestä Vanhassa Maassa. Kaksoset joutuvat molemmat erään naarasvampyyrin lumoihin ja joutuvat käsittelemään oman tunteidensa lisäksi sitä vaihtoehtoa että toinen heistä olisi parempi tälle naaraalle kuin toinen. Phury taistelee kiinnostuksesta samaan naaraaseen joka on ensimmäinen naaras joka aiheuttaa nämä tuntemukset hänelle parisataavuotisen selibaattilupauksensa aikana. Kirjassa käsitellään paljon juuri kaksosten elämänvaiheita ja heidän välistä riippuvuussuhdetta valotetaan hieman tarkemmin.  Tässä osassa nähdään myös ensimmäinen naaraan kiima-aika ja kuinka se vaikuttaa kenenkin elämään.

John Matthew pääsee tutustumaan ensimmäistä kertaa veljeskunnan kartanoon ja aloittaa muiden nuorten, muutosvaihettaan vielä kokemattomien vampyyriurosten kanssa taistelukoulutuksen veljeskunnan harjoituskeskuksessa. Hän koettaa selvitä omasta surustaan sen lisäksi että kokee ulkopuolisuutta muiden urosten seurassa ja joutuukin erään pullistelevan uroksen silmätikuksi. Kouluttajaksi ryhtynyt Zsadist ei anna poikien selvitellä välejään nyrkkitappeluin vaan antaa molemmille varoituksen. John tapaa myös ensimmäistä kertaa kuningattaren, Bethin ja saa yllättäen kouristuskohtauksen. Tämä viittaa menneisiin tapahtumiin ja johdattelee juonta tältä osin eteenpäin. Tätä juonenkehittelyä seuraan innostuneena.

John tutustuu myös nuoreen naaraaseen, Sarelleen josta on tarkoitus tulla hänelle avustaja muutosvaiheessa. Vampyyrithan ravitsevat itseään vain vastakkaisen vampyyrisukupuolen jäsenistä. Muutosvaiheessa tätä tarvitaan erityisesti sillä se on vampyyrin elämässä vaarallisin vaihe joka johtaa usein kuolemaan. Muutokset ovat sekä fyysisiä että psyykkisiä. Kirjassa Johnin verilinja paljastuu mutta kukaan ei tiedä miten se on mahdollista. John saa taas yhden välähdyksen muistoistaan joita ei tunnista.

Uusina hahmoina esitellään ZeroSum-viihdejuottolan omistaja, Reverend, joka ei olekaan ihan sitä miltä näyttää. Hän johtaa kovalla kädellä sekä laillisia että laittomia bisneksiään. Veljeskunnan jäsenet viettävät paljon aikaa hänen VIP-tiloissaan. Hän saa selville että Phury kuuluu veljeskuntaan ja Phurylle selviää Reverendin olevan sympath. He tekevät molemminpuolisen vaitiolosopimuksen. Myöhemmin Reverendin oikea nimi paljastuu ja samalla se kuka on hänen sisarensa. Myös Marissan elämästä kuullaan lisää. Hänen ja Butchin suhde on edelleen sotkussa eivätkä kumpikaan osaa lähestyä toistaan vaan tajuavat toisensa sanomiset aivan väärin.

Kirjan lopussa Bella paljastaa aikamoisen yllätyksen kaikille. Tykkäsin tästä osasta kovasti, annan arvosanaksi: 9/10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti