torstai 20. syyskuuta 2012

Matkalla


Picture from here.

"Matkalla" perustuu Jack Kerouac'n samannimiseen klassikkoromaaniin. Itse kirja vielä odottelee hyllyssä lukemistaan mutta tämän leffan kävin juuri katsomassa. Tarinan keskiössä on kirjailijanalku Sal, hänen hulttiokaverinsa Dean, Deanin lukuisat naisystävät ja vaimot sekä runoilijapoika Carlo joka on ihastunut Deaniin. Hiukan pienemmissä rooleissa vilahtavat Viggo Mortensen, Kirsten Dunst, Steve Buscemi ja Amy Adams. Kirjan herkulliset hahmot elävät kulkurielämää, polttavat tupakkaa ja pilveä, käyttävät muitakin huumeita ja juovat runsaasti. Se oli jopa niin runsasta että se hieman häiritsi varsinaisen juonen seuraamista. Muistan toki että meilläkin vielä 60-luvulla vanhempani polttivat sisällä kotona mutta nämä veikkoset polttavat kuin viimeistä päivää. Leffan ajankuva oli hienosti toteutettu ja silmä oikein lepäsi vaatteiden, asusteiden, kampausten ja autojen parissa.

Tarkempia leffa-arvosteluja ovat tehneet esim. Pertti Avola Hesarin Nyt-liitteeseen ja Sakari Lehtonen Film-O-Holicissa. Pidin kovasti tästä leffasta ja annankin arvosanaksi 9/10.

Vielä fanikuvana Mari Lou (Kristen Stewart) tanssimassa.
Picture from here.

4 kommenttia:

 1. Tämä on ollut listalla siitä asti kun sain tietää että kirjasta tehdään leffa mutta en ole saanut itseäni leffaan/vuokraamoon (sitä ei kai meillä enää esitetä). Inhosin kirjan köyhää juonta mutta tällaiset klassikot aina kiinnostavat. Huumeet eivät minua häiritse, päinvastoin. Kiinnostavaa on myös Stewartin mukanaolo, häntä kun on ainakin minun vaikeaa ajatella muuna kuin Bellana.

  VastaaPoista
 2. Suosittelen kaivamaan sen jostain. Kirja on tosiaan vielä lukematta joten siitä en osaa mitään sanoa tähän hätään. Huumeet osana juonta ja ajankuvaa on ihan ok mutta tässä siinä oli jotenkin liian korostunut osa ja se hieman häiritsi kun kiinnitin siihen niin suurta huomiota. Toki sillä oli varmasti ohjaajan mielestä oleellinen osa henkilöiden hedonistisessa ja päihderiippuvaisessa luonnekuvauksessa.
  Stewart kyllä selkeästi tekee tässä irtioton Bellan roolista. Toki näyttelijöillä on omat maneerinsa joista on vaikea päästä irti. Pidin kyllä hänen roolihahmostaan kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stewarthan näyttelee myös Runawaysista kertovassa leffasta. Taitaa olla Stewart-ilta paikallaan!

   Poista
  2. Mulla on sekin vielä näkemättä mutta odotan kovasti sitäkin sekä Stewartin että Fanningin fanina. Ainakin arvostelut ovat olleet loistavia.
   Hauskaa leffakokemusta, kerrohan sitten kuulumisesi ja mielipieesi molemmista!

   Poista