tiistai 31. heinäkuuta 2012

Kuvun alla

Kuva täältä.

Stephen Kingin "Kuvun alla" tuli luettua viikon mittaisen ystävävierailun aikana. Kirjan muhkeat 1116 sivua hujahti hetkessä. Mittavasta sivumäärästä huolimatta kauhun kunkku onnistuu jälleen pitämään lukijan mielenkiinnon yllä koko kirjan ajan. Kirjasta on useita kirja-arvioita joita voitte lukea esim. Kirjaseurannasta ja Katan blogista "Luettuja maailmoja".

Kirjassa kiteytyi hyvin ihmisen raadollisuus ja tuli toteen toteama "homo homini lupus". Silti kirjaan mahtui myös herkkiä ja hieman romanttisiakin kohtia. Henkilögalleria on mittava ja alussa oleva henkilöluettelo on tarpeen ainakin aluksi jotta pysyy kärryillä siitä kuka kukin on. Pikkukaupungin todellisuus, se kuinka se muuttuu kriisitilanteissa, kiehtoo minua kovin. Ihmisten käyttäytyminen toisiaan kohtaan on loputon mielenkiinnon aihe ainakin itselleni. Kingin vahvuus onkin mielestäni juuri tämä syväluotaus ihmisyyteen ja erityisesti sen raadollisuuteen. Kirjaa suosittelen kaikille King-faneille ja muillekin tiiliskiviromaanien ystäville. Arvosanaksi annan 9/10. Liitän tämän haastetehtävään kohtaan "Pimeyden voimilta suojautuminen"

4 kommenttia:

 1. Mä muuten sain viimeinkin aloitettua lukemaan (tai siis kuuntelemaan) Houkutusta. Saa nähdä, että jäänkö koukkuun yhtä pahasti kuin Pottereihin. :D

  VastaaPoista
 2. Mä en ole sitä vielä kokeillut kuunnella, edessä se on siinä vaiheessa kun raskin ostaa ne äänikirjat. Tai ehkä mä lainaan ne ensin jotta tiedän tykkäänkö lukijan äänestä. Mulla on tietenkin kaikki sarjan kirjat suomennettuina versioina. Juuri nyt olen vaihtanut itselleni Netcyclerissä noita englanninkielisiä Twilight-saagan kirjoja. Seuraavaksi hankin nuo äänikirjat, ehkä:)Kuunteletko sä enkuksi vai suomeksi Velma? Koukkuunjääminen oli itselläni välitöntä, enkä ole siitä vieläkään selvinnyt vaikka viides vuosi on jo menossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lainasin kirjastosta suomenkieliset versiot. Loputkin on odottamassa, vaikken ekan osan perusteella innostunut vielä ihan hirveästi.

   Poista
 3. Ok. Ei näistä kaikki tykkää. Tuntuu että suurin osa ihmisistä on joko vihaajia tai tykkääjiä:) Siis ne jotka ovat joskus edes kuulleet/lukeneet/katsoneet kirjoja/leffoja.

  VastaaPoista