keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Piiat

Kuva täältä.

Lainasin tämän pokkarin ystävältäni ja luin samantien loppuun saakka. Tykkäsin tästä hirmuisesti, odotukseni täyttyivät ja lainaan kyllä tämän hiukan myöhemmin myös englanniksi sillä haluan "kuulla" apulaisten oman kielen, sen murteen jonka voi vaan aavistaa tässä suomennoksessa.

"Piiat" kertoo Mississippin osavaltion pääkaupungista, Jacksonista ja sen valkoista asukkaista ja heidän värillisistä apulaisistaan 1960-luvun rotuerotteluajan Yhdysvalloissa. Kirjan kirjoittaja Kathryn Stockett on itsekin elänyt värillisen kotiapulaisen sylissä lapsuutensa ja siten tuo varmasti osan siitä viehätyksestä ja lämmöstä millä tämä romaani on kirjoitettu. En nyt ala kertomaan tarkemmin juonesta, arvosteluja löydät muista kirjablogeista, esim. Juuri tällaista, Täällä toisen tähden alla ja Kuuttaren lukupäiväkirja joista löytyy myös muita blogeja joissa tästä kirjasta on arvosteluja. Arvosana 9/10

4 kommenttia:

  1. Olit kiltti kun etkertonut juonesta sillä miekin haluaisin lukea tuon. Jos jossain kerrotaan juoni liian tarkasti, menee maku koko kirjan lukemisesta. Ei silti että paljoa lukuaikaa tässä nyt olisikaan mutta tuo on sillä lukemattomien ja toivottujen listallani... =)


    Aurinkoista päivää siulle. =)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa lukea, arvaan että pitäisit tuosta kirjasta Una! Juu, minunkin lukulistani vaan pitenee aina kun kurkkaan muiden blogeihin tai luen kirjaston feediä jossa uutuuksia esitellään. Ihanaa päivää sinullekin Una! <3

    VastaaPoista
  3. Minulla lojuu Piiat (Help) edelleen hyllyssä. On pitänyt lukea se jo aikoja sitten, mutta aina tulee joku muu kirja ja sitten ajattelen, että tämän jälkeen... En tajua miksi näin käy koko ajan, sillä tämä kirja kiehtoo minua kovasti!

    VastaaPoista
  4. Elegia, kannattaa tämä lukea, on se viihdyttävä ja toisaalta ajatuksiakin herättävä vaikkakaan ei ole niin syvällisesti aiheeseensa perehtynyt kuin esim. Alice Walkerin "Häivähdys purppuraa" josta itse pidin hirveästi.

    Mulle käy noin jatkuvasti. Lukulista pitenee lähes päivittäin ja uudet kirjat kiilaavat helposti jonon ohitse. Moni mahtava kirja jää odottelemaan pitkäksikin aikaa lukemistaan.

    VastaaPoista