torstai 5. heinäkuuta 2012

Kalpea aavistus


Kuva täältäPiina.net on Stephen Kingin suomalainen fanisivusto.
Stephen King in english.

Stephen Kingin vuonna 1998 kirjoittama "Kalpea aavistus" tuli luokseni Netcycler-vaihtona. King on ollut vuosikymmeniä yksi lempikirjailijoistani ja nyt NC-porukkaan liityttyäni olen haalinut hänen kirjoja jo ennestään omistamien Kingin kirjojeni joukkoon. Aloitin kirjan eilen ja alku on ainakin lupaava. En ole vielä niin pitkällä että tietäisin onko tästä hyötyä lukuhaasteessa vai ei mutta luen nyt tämän kuitenkin tässä välissä.

"The Host" tuli luettua viime viikolla loppuun. Pidin englanninkielisestä versiosta enemmän kuin suomennetusta. Olin hurmaantunut tarinasta kuten aiemminkin mutta nyt tuntui kuin olisin tullut vielä läheisemmäksi hahmojen kanssa kun he puhuivat minulle äidinkielellään. Tämähän ei ole selkeästi sci-fi-genreä vaikka siinä sellaisia elementtejä onkin mutta ne ovat lähinnä vain puitteet ja keino käsitellä asiaa. Kirjan johtavia teemoja ovat ihmisyys, rakkaus ja ystävyys yli roturajojen sekä selvityminen ääriolosuhteissa. Pidin kirjasta taas kovasti ja suosittelen tätä lämpimästi myös niille jotka tuntevat perusteetonta inhoa itse kirjailijaa kohtaan hänen aiemman tuotantonsa perusteella. Arvosana 9/10.

2 kommenttia:

 1. Oi ei Stephen Kingiä voi inhota! Jännityskin on taitolaji. Joku, vaikka mie, en pystyisi kirjoittamaan jännitystä. Tai scifiä, ei sen puoleen. =))) Mua alkaisi itseäni jo niiin pelottaa että lopussa olisi PAKKO olla happy end! =D

  VastaaPoista
 2. Voi Una, anteeksi kun kirjoitin niin epäselvästi, tarkoitin "The Hostin" kirjailijaa Stephenie Meyeriä jota monet inhoavat...

  Juu, huomasin kun kirjoitin viime vuoden marrasnanoni jännitys/kauhugenreen sijoittuen. Ei ollut helppoa ei, meni usein tahattoman huumorin puolelle ja kässäriä jälkeenpäin lukiessani hoksasin monta kohtaa joka ei vaan toimi. Mutta King kyllä osaa kauhunsa kirjoittaa! Ei häntä turhaan kauhun kuninkaaksi kutsuta:)

  Sci-fi menee multa helpommin kun se kuitenkin on oma suosikkigenre ollut kautta aikojen. Tosin hc-sci-fi ei minultakaan luonnistu, on sen verran pehmeä pää ettei nuo tekniset yms. yksityiskohdat pysy mielessä niin kauan että niistä ehtisin toteuttaa kelvokasta tekstiä.

  Una ja happy end! Sitä toivon todella teidän projektille!

  VastaaPoista