maanantai 26. marraskuuta 2012

Taru sormusten herrasta-faniyö

Picture from here.

Finnkino järjesti viime perjantai/lauantaiyönä Tolkien-faneille superhubaa. Helsingissä Tennispalatsissa ja Vantaalla Flamingossa fanit saattoivat viettää aikaansa katsellen leffoja, nauttien muiden fanien seurasta ja nukkuen leffateatterissa sisällä sen sijaan että olisivat jatkaneet jonostusta ulkopuolella teltoissa. Ja miksi kukaan haluaisikaan jonottaa ulkona kylmässä märässä teltassa kun sisälläkin sai olla. Teatterit oli varattu vain fanien/jonottajien käyttöön koko yöksi eikä sisään päässyt enää kun ovet suljettiin alkuyöstä.

Kyseessähän oli 12.12. 2012 ensi-iltaan tulevan Hobbitti: Odottamaton matka-leffan lippujen jonotusyö ja jokaiselle jaettiin magee Hobbitti-aiheinen kaulanauha jossa oli jonotusnumero. Koska jonotus alkoi vasta aamulla klo: 7.30 ei kenenkään tarvinnut koko yötä jonossa roikkua vaan saattoi nauttia muusta toiminnasta. Itse katsoin kaikki LOTR-leffat pidennettyinä, uudelleen digitalisoituina versioina. Jostain syystä missasin silloin 2000-luvun alussa nämä teatterissa kokonaan joten ison screenin taika oli todella nautittava.

Leffat esitettiin viimeistä lukuunottamatta aivan perätysten joten koko yön saldona oli huimat 11 h 20 min leffankatselua. Hieman takapuoli oli puuduksissa huolimatta ykkössalin miellyttävistä penkeistä. Mutta kaikkein jännintä oli kun pääsin vihdoin kotiin ja yritin nukkua niin yhtäkkiä alkoi kuulua korvissa leffamusiikkia joten jouduin ottamaan troppia että sain unenpäästä kiinni. Mutta onpahan liput enskariin! Oma lippuni on suurimpaan saliin jossa leffa esitetään HFR 3D:nä ensimmäistä kertaa Suomessa. Sekin muuten tulee olemaan elämys sillä ainakin Tennispalatsi on kokonaan varattu Hobbittin ensi-ilta näytökselle, ajatelkaa, kaikki 14 salia esittää samaa leffaa yhtä aikaa, vaude!

Lue lisää HFR 3D-tekniikasta Finnkinon sivulta.

Hobbitti: Odottamaton matka-leffan IMDb-sivu.

2 kommenttia:

  1. En ole oikeastaan edes tajunnut, että Hobitti tulee jo niin pian! Siistiä! Herrat tuli katsottua muistaakseni kaikki teatterissa; nyt luulen, etten taida teatteriin asti lähteä, sitten kun Hobitti joskus näille meikäläisen leveysasteille raahautuu. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkään leffateattereiden tunnelmasta ja isosta screenistä. Voisin katsoa vaikka joka päivä leffoja jos vain budjetti sallisi:)

      Poista