maanantai 27. elokuuta 2012

Pimeyden rakastaja

Kuva täältä.

"Pimeyden rakastaja" avaa "Mustan tikarin veljeskunta"-kirjasarjan johon on tähän mennessä kirjoitettu 10 osaa ja suomennettu niistä on 8 ensimmäistä. Wikipedian mukaan kirjailija Jessica Bird kirjoittaa omalla nimellään nykyaikaan sijoittuvia romanttisia tarinoita ja nimimerkillä J.R.Ward romanttisia paranormaaleja tarinoita. Jessica Birdin kotisivut löydät täältä.

Kirja on helppolukuinen ja tarina mielenkiintoinen, nämä vampyyrit eivät ole perinteisiä valkosipulia ja vihkivettä pelkääviä rumiluksia jotka juovat ihmisten verta selvityäkseen vaan he ovat seksikkäitä, vaarallisia nahkauroksia ja upeita kauniita naaraita jotka ovat ihmisrodusta poikkeava erillinen rotu. Nämä vampyyrit eivät myöskään sädehdi auringonvalossa Cullenien tapaan vaan saavat ensin palovammoja ja lopulta palavat poroksi mikäli altistuvat auringolle.  Tässä kirjassa on mukavasti tuotu uutta verta vampyyritarinoihin, nämä kundit ja mimmit elävät modernia elämää pienellä twistillä.

Kirjan maailma sijoittuu nykypäivään (miinus yliluonnollinen) ja sen jännite muodostuu hyvän ja pahan loputtomasta taistelusta. Vastapooleina ovat Kirjurineitsyt Valittuineen ja Omega lessereineen. Kirjan alussa oleva sanasto selittää kirjassa käytetyt termit. Nämä vampyyrit kiroilevat, tappelevat, rakastavat ja vihaavat aivankuin ihmisetkin. Vaikka teksti vilisee väkivallan ja seksin kuvauksia ei se tunnu kuitenkaan mässäilevän kummallakaan, vampyyrien elämä nyt vaan on tällaista tässä kirjassa. Romantiikkaakin on kovasti mukana eikä se mene ällösöpöilyksi vaan naurattaakin välillä.

Kirjan kieli on roisia mutta hauskaa. Suomennos on kovin onnistunut, kääntäjä on osannut käyttää suomen kieltä rikkaasti ja siksi dialogi on nautittavaa ja lukukokemuksesta jää hyvä mieli pitkäksi aikaa. Annan arvosanaksi 9/10. Arvosteluja voit lukea esim. Kirjavinkeistä ja Jossun lukupäiväkirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti