tiistai 28. elokuuta 2012

Ikuinen rakastaja

Kuva täältä.

Kirjasarjan toinen osa, "Ikuinen rakastaja" jatkaa Mustan tikarin veljeskunnan seikkailuja hengästyttävään tahtiin. Tässäkään kirjassa ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita, romanttisesta juonesta puhumattakaan. Kirjan seksikohtaukset alkoivat jossain vaiheessa kyllästyttää, tuli olo että eikö tämä nähty jo viime osassa. Tässäkin kirjassa eräs veljeskunnan jäsen rakastuu ja haluaa ehdottomasti naaraan itselleen, seurauksista välittämättä. Veljeskunnan muihin jäseniin tulee tutustuttua ilahduttavasti lisää mikä ainakin itselleni teki kirjan nautittavammaksi ylenmääräisestä seksistä ja verenvuodatuksesta huolimatta. Ei sillä että mulla olisi sinänsä mitään seksiä ja väkivaltaa (fiktion muodossa) vastaan mutta jossain vaiheessa se vaan ei enää riitä kannattelemaan juonta eteenpäin. Toinen lievä ärtymyksen aihe on kirjan nimeäminen, miksi täytyy antaa jokaiselle kirjalle niin yhteneväinen nimi. Minua se ainakin sekoittaa, en pysty erottelemaan nimen perusteella mikä kukin kirja on.

Kirjassa saadaan myös lisäselvitystä Kirjurineitsyeeseen ja tapaamme ensimmäistä kertaa myös hänen Valittunsa. Muita uusia hahmoja ovat mm. nuori John Matthew josta odotan vielä kuulevani lisää seuraavissa osissa. Monissa arvosteluissa on moitittu lessereiden osuutta tylsänä ja tarpeettomana mutta itse olen lukenut heistä kiinnostuneena, ovathan he kuitenkin se kirjan vastapooli, antagonistit vampyyriveljeskunnalle. Olisi aika tylsää lukea vain sankareista. Odotan lievästä ärtymyksestä huolimatta seuraavaa kirjastokäyntiä sillä aion lainata loputkin osat tästä sarjasta, sen verran mielenkiintoinen se tähän saakka on ollut. Enkä usko että kovin äkkiä vampyyreihinkään kyllästyisin:)

Arvosana: 8/10. Liitän tämän kirjan lukuhaasteeseen kohtaan "Ilmiintyminen".

2 kommenttia:

  1. Ihan vaan tiedoksi, että sain viime vkolla käsiini ja luinkin jo pois uuden Stephen Kingin eli Pimeä yö, tähdetön taivas. Uskomatonta, miten se mies ei vieläkään toista itseään - toki kierrättää pikkuisen yhtä ideaa. Mutta neljä novellia, tai oikeastaan pienoisromaania, on kelpo suoritus! Jesh - tykkäsin, suositan <3

    VastaaPoista
  2. Polga: Kiitos suosituksesta! Olenkin jo kuolannut sen perään mutten vielä ole lainannut. Nyt on niin monta kirjaa odottelemassa lukuvuoroaan ja täytyy nämä Wardin kirjat lukea pois alta että King saattaa jäädä kutkuttelemaan mielikuvitustani vielä hetkeksi. Ja odottelemaan sitä aikaa kun se ei enää ole uutuushyllyssä:) Kiva kun pistäydyit kylässä:)

    VastaaPoista