sunnuntai 1. helmikuuta 2015

KuningasJ.R.Wardin "Kuningas" on Mustan tikarin veljeskunta-sarjan 12. osa. Kirjassa on pääosassa koko vampyyriyhteisön kuningas, Wrath Wrathinpoika pääosassa. Toki kun sarjan kirjoja lukeneet tietävät pääjuonen rinnalla kulkee useita muita juonia jotka vievät eteenpäin veljeskunnan tarinaa.

Kirja alkaa nykyisen kuninkaan isän muistelmilla ja ne jatkuvat mukavana lisäjuonena kirjan lävitse. Muistelmissaan vanhempi Wrath kertoo mitä menneisyydessä tapahtui hänen kruunajaisista alkaen. Oli kiehtovaa kurkistaa taaksepäin Wardin luoman maailman vampyyrihistoriaa. Tapahtumat oli elävöitetty niin että tuntui kun itsekin olisin kävellyt heidän 1600-luvun linnassaan.

Ward kirjoittaa tuttuun tapaansa veljeskunnan jäsenistä mutta tässä osassa keskitytään Wrath nuoremman elämän eri osa-alueiden tutkimiseen. Hänen lapsuuttaan, nykyisyyttään ja eräänlaista tulevaisuuttakin tutkaillaan. Alussa selviää syyt siihen miksi jälkeläisen hankkiminen on Wrathille niin vastenmielistä. Kun pariskunnan riitä kulminoituu räyhäämiseen ja tavaroiden tuhoamiseen päästään koko kartanon porukalla tutustumaan kuinka Wrath ja Beth saavat välinsä selviteltyä. Xcor äpäräjoukkoinen suunnittelee edelleen vallankaappausta ja on sekoittanut juoneensa lisää glymeran jäseniä. Xcorin oma pää ei meinaa kestää tunteita joita hänellä on Valittu Laylaa kohtaan ja asia vaan mutkistuu kun Valittu pyytää häntä jättämään kuninkaan rauhaan.

Kirjassa pääsevät vihdoin enemmän ääneen s'Hisbe-heimon Varjo-veljekset Trez ja iAm. Trez on sotkenut asiansa kestämättömiksi ja veljen auttaminen uhkaa käydä riittämättömäksi. Kun heimon teloittaja ilmestyy heidän asuntonsa parvekkeelle heimon tietäjän tilalta alkaa Trezinkin puntti tutista. Kun sopan sekaan heittää vielä yhden Valitun jolla on omastakin takaa taakkansa ollaankin jo sellaisessa solmussa että ulospääsy näyttää toivottomalle. Saako iAm teloittajan vakuuttuneeksi ehdotetun sopimuksen kannattavuudesta vai joutuuko Trez palaamaan Kuningattaren käskystä takaisen heimon maille se selviää seuraavassa osassa ”The Shadows” joka ilmestyy 7.4.2015 jolloin toivottavasti saamme kuulla enemmän tästä kiehtovasti Varjojen kulttuurista ja s'Hisbe-heimosta.


Toinen tarina Wrathin ja Bethin lisäksi on huumeparoni Assailin ja Marisolin, Solan tarina joka etenee vauhdikkasti eikä kyyneliltäkään vältytä. Assailin epämiellyttävyyskin karisee kun juoni etenee ja opin jopa tykkäämään hänen tuimista serkkupojistaan. Kirja oli erinomainen lisä sarjaan ja kokonaisuus oli loistava. Suosittelen sarjan ystäville, muut voivat olla vähän huuli pyöreinä. Kirjaa on luettu mm. seuraavissa blogeissa: Kirjamaailma ja Kirjallinen sammakko. Oma arvosanani: 9/10.

4 kommenttia:

 1. Tällä kertaa jätän kommentin, että kävin kurkkaamassa täällä. Olisko sulla muuten jotain vinkkiä jostain hyvistä vampyyrikirjoista, jotka ei olisi liian jänniä? Aikaisemmin olen lukenut pelkät Twilightit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera viestistäsi ja vierailustasi! Vaikea arvioida mikä on liian jännää kenellekin. Itse tykkään näiden (ja Twilightin) lisäksi Anne Ricen (Vampyyrikronikat) ja Charlaine Harrisin (Sookie Stackhouse-sarja) luomista vampyyrimaailmoista. Mitähän niitä muita olis? Cassandra Claren Varjojen kaupungit-sarja, L. J. Smithin Vampyyripäiväkirjat, Maggie Shaynen Yön siivet-sarja ja P.C & Kristin Castin Yön talo-sarjat on aika suosittuja ja suunnattu nuorille joten ei ehkä liian pelottavia?

   Poista
  2. Hei kiitti vinkeistä, mä luulen että eka lähtee kokeiluun noi nuortenkirjat.

   Poista
  3. No nii! Kerro sitten mitä pidit tai vaikka blogaa niistä.

   Poista