tiistai 15. heinäkuuta 2014

Blogistanian toinen kesälukumaraton 2014
Kuva Denise Kerbs, CC BY 2,0
Logoksi muokannut Emmi T.

Taas se on täällä! Tämän kesän toinen lukumaratooni nimittäin. Tällä kertaa maratoonia vetää Lukutoukan ruokalista. Olen niin innoissani etten malttaisi odottaa huomiseen. Saattaa olla että aloitan jo myöhemmin tänä iltana koska säännöt sen sallivat mutta katson nyt ensin miten aamun asiointireissu sujuu. Säännöt ovat samat kuin viimeksikin mutta tässä vielä kertaus uusille maratoonariehdokkaille:

 1. Kaikki 24 h aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan maratooniin.
 2. Aloittaa voi mihin aikaan tahansa ja lukea haluamansa ajan ja määrän kuitenkin siten että enimmäisaika lukemiselle on 24h. Esimerkiksi aloitus 16.7. klo: 18.00 ja lopetus 17.7. klo: 18.00. Maratoonin saa aloittaa halutessaan jo 15.7. kunhan osa maratoonista luetaan 16. päivän puolella. Näin siksi että maratoonareilla on erilaisia elämäntilanteita jotka halutaan ottaa huomioon. Tankkaus-, lepo- yms. taukoja saa pitää vapaasti mutta ne lasketaan suoritusaikaan.
 3. Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa.
 4. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa.
 5. Lukumaratoonista saa kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja mielellään myös maratoonin kuluessa.
 6. Lukumaratoonin hashtaginä somessa on #lukumaraton
Kirjoja en ole vielä valinnut mutta viime kerrasta viisastuneena en ahnehdi niin montaa kirjaa lukupinoon kuin viimeksi mutta jotain vaihtelua pitää kyllä olla. Seuraan Twitterissä edelleen muiden edistymistä ja omia mietteitä tulee sinne lukemisen lomassa. Tällä kertaa teen blogipäivitykset vasta jälkikäteen ettei se sotke lukemistani. Muiden blogien lukeminen lukumaratoonin aikana jäänee sekin seuraavalle päivälle koska se vie eniten aikaa. Joten jos osallistut maratooniin ja sinulla on twitter-tili voit jättää kommentteihin oman osoitteesi. Nähdään siellä!

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratonille! Tosi kiva, että innostuit maratoonaamisesta niin paljon, että osallistut tälläkin kertaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, oli niin kivaa että pitihän se ottaa taas haasteesta vaarin. Seurailen sinunkin etenemistä Keski-Maassa:)

   Poista
 2. Tsemppiä! Kuin myös toisella maratonilla mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yhdessä eteenpäin:) Itse aloitan nyt Mira Grantin Deadlinella.

   Poista