maanantai 18. maaliskuuta 2013

Wolverine- Ase-X

Picture from here.

Wolverine on yksi kaikkien aikojen suosituin hahmo Marvelin sarjakuvamaailmassa. Se on myös minun suosikkisarjishahmoni. Tämä albumi on kokoelma aiemmista 90-luvulla julkaistuista Wolverinen 13-osaisesta jatkosarjasta. Tarina ja kuvitus on legendaarisen Barry Windsor-Smithin käsialaa.

Kirja alussa näemme uupuneen, luovuttaneen, langenneen Wolverinen joka näkee kammottavia painajaisia, hänen uneensa tulevat kuvaamattomat kauhut menneisyydestä. Varsinaiset tapahtumat käynnistyvät hallituksen salaisesta tutkimuslaitoksesta johon herra Logan toimitetaan koekaniiniksi geneettisen muuntelun tutkimiseksi ja täydellisen tappokoneen luomiseksi. Aluksi näyttää siltä että kohdehenkilö panee vastaan kiduttajilleen, hänellä todetaan olevan ilmiömäinen kyky korjata kehonsa vaurioita ja tohtori Cornelius epäileekin että kokeen johtaja, Professori tietää kohteesta enemmän kuin paljastaa alaisilleen. Myöhemmin selviää ettei itse Professorikaan ole kokeen ylin valvoja.

Tohtori ja apulaisensa neiti Hines syöttävät Loganin kehoon puhdasta admantiumia muuttaakseen hänen luustonsa tuhoutumattomaksi, yli-inhimillisen vahvaksi ja itsekorjautuvaksi. Luuston muokkaamisen lisäksi Wolverine aivopestään ja pakotetaan turvautumaan alhaisimpiin vaistoihinsa selvitäkseen kokeesta hengissä.

Kirjan nimi viittaa muihinkin kyseisessä laitoksessa suoritettuihin kokeisiin joista Wolverinen koe on numero X eli 10. Niistä voit lukea wikistä lisää. Kirja on visuaalisesti haastava mutta helppolukuinen. Kuvat ovat raakoja ja toiminnallisia. väkivalta on graafista ja suoraviivaista, sekä kohde että katsojat kokevat epämiellyttäviä tuntemuksia Wolverinen kokeen kehittyessä kohti vääjämätöntä loppua.

Albumin lopussa on alkuperäiskansikuvat ja jälkisanat sekä flash back-osio. Kirjaa en suosittele heikkohermoisille sen sisältämän raa'an väkivalla vuoksi. Arvosana: 9/10. Liitän tämän Susan sarjishaasteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti