maanantai 7. toukokuuta 2012

A Feast for Crows"A Feast for Crows"-kirja (picture from Amazon.com) joka on "A Song of Ice and Fire"-sarjan neljäs osa


Aiempi osa, "A Storm of Swords" loppui joku aika sitten. Miekkamyrskyksi suomennettu kolmas osa jatkaa hiukeaa fantasiasaagaa eikä tämäkään kirja petä lukijaa. Tarina alkaa murhanhimoisen hahmon suunnitelmilla jotka menevät aivan pieleen kun lunta alkaa satamaan. Ja silloin saapuvat ihmiskunnan viholliset, lähes voittamattomat, kylmän oliot. Heidän etujoukkonsa surmaa lähes kokonaan Mormontin joukot, vain kourallinen pääsee pakenemaan. Loput tulevat teurastetuksi Crasterin luona.


"Kingslayer" Jaime Lannister tulee kirjassa uutena hahmona kertojan ääneksi ja tuo oman päänsisäisen keitoksensa lukijan ihasteltavaksi. Jaime matkaa panttivankina kohti King's Landingia muttei välty kommelluksilta eikä harmeilta.

Toisaalla Catelyn Stark saa suruviestin ja suree nyt poikiensa oletettua kuolemaa. Catelyn päätyy epätoivoiseen tekoon pelastaakseen jäljelläolevat tyttärensä joiden hän olettaa olevan King's Landingissa.

Ajattelin etten spoilaa nyt enempää kun eräs ystävä tykkäsi että kerron likaa juonesta jolloin muilta menee uutuudenviehätys ja lukunautinto pilalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti