lauantai 15. joulukuuta 2012

Hobbitti: Odottamaton matka

Picture from here.

"Hobbitti: Odottamaton matka" avaa J.R.R. Tolkienin "Hobbitti eli sinne ja takaisin"-kirjaan perustuvan kolmiosaiseksi kuvatun kolmituntisen leffan. Leffat on kuvattu uudella "High Frame Rate", lyhyesti HFR, muodossa jossa on aiemmasta 3D-formaatista kaksinkertainen määrä kuvaruutuja. Katsoimme juuri sellaisen näytöksen mutta en itse kyllä nähnyt mitään erilaista tavallisiin 3D-näytöksiin verrattuna. Sehän ei nyt mitään todista ja luultavasti kykenisin erottamaan ne toisistaan jos rinnakkain saisin katsoa 24-kuvaruutua sekunnissa tai 48-kuvaruutua sekunnissa.

Muut osat tulevat ulos vuosina 2013 ja 2014. Itse en ole harmikseni vielä lukenut kirjaa mutta korjaan sen tässä lähiaikoina. Mukana olleet ystäväni arvioivat leffaa kirjanlukeneina joten kuuntelin hämmästyneenä heidän kommentteja. Oli monta kohtaa joka oli poikkeama kirjassa ja se herätti närää. Itse pidin tästä tällaisenaan, toki taistelukohtauksia olisi voinut editoida lyhyemmiksi mutta muuten en keksinyt mitään moitittavaa. Ainoa joka pisti silmään oli se että osa leffasta tuntui olevan jo kertaalleen nähtynä. Tätä oli joku muukin valitellut. Itse arvioisin sen johtuvan siitä että vasta vähän aikaa sitten katsoin ne pidennetyt TSH-versiot maratoonina kun jonotin näitä Hobbitti-lippuja.

Tähtihetkiä olivat:

 • Ereborin kääpiövaltakunnan silmiähivelevä kauneus.
 • Bilbon ja Klonkun kohtaaminen oli toisaalta pelottava ja toisaalta hassun hauska.
 • Galadrielin taianomainen kauneus, hänen keskustelunsa Gandalfin kanssa.
 • Kääpiöiden laulukohtaus "Far Over The Misty Mountains Cold" ja heidän hienot asunsa.
 • Velho Radagast ja hänen eläimensä.
 • Myrskyjättiläisten taisto.
 • Upea Howard Shoren musiikki.
 • Lopun viimeiset kuvat Smaugista.


Tässä vielä silmäkarkkina nuori Elrond.


Picture from here.
Elokuvan virallinen sivusto suomeksi täällä and The Hobbit: An Unexpected Journey Official Homepage in English here.
Arvosana: 9/10. Arvosteluja löydät täältä ja täältä and review in English here and here.

4 kommenttia:

 1. Mä en ollut tätä ennen tajunnut, että se onkin trilogia, vaan luulin, että kirja on saatu mahtumaan yhteen elokuvaan. Mulla on se siis vielä näkemättä ja vähän jännittää, että miten se suhtautuu kirjaan.

  VastaaPoista
 2. Juu, sen piti ensin olla kaksiosainen mutta Jackson "venytti" sen trilogiaksi. Jotkut sanoo että mitenkään ei riitä tarinasta kolmeen osaan joten viimeinen osa on pelkkiä lopputekstejä ja kiitoksia:) No oli miten oli, minä tykkäsin!
  Toivottavasti pääset pian katsomaan ja kerrot sitten mulle mitä tykkäsit.

  VastaaPoista
 3. Tämä on kyllä pakko nähdä. Kirjaa en ole lukenut, enkä varmaan luekaan. Sormusten herra -trilogiakaan en ole lukenut, mutta leffat toki katsonut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen sellainen että jos joku juttu on kiva niin haluan usein selvitellä siitä kaikenlaista netistä, lukea kirjoista ja katsella muitakin osia sarjoista/leffoista.

   Mutta kannattaa kyllä katsoa jos tykkäsit TSH-leffoista.

   Poista