sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

The Host

Picture from Amazon.com.

Tässä linkki Cinema Blendin kesälukulistalle: ‘The Host’ Part of Cinema Blend’s Summer Reading Guide | Twilighters Anonymous


Kun tartuin ensimmäisen kerran Stephenie Meyerin "The Host"-kirjaan pelkäsin hieman että nyt mennään metsään ja lujaa. Olin myös aiemmin pelännyt että Meyer jäisi yhden (no ok, kahdeksan)  kirjan ihmeeksi eikä kykenisi irroittautumaan vampyyrimamman roolistaan. Että hän olisi surkea sci-fi-kirjailija joka vaan ratsastaa entisellä suosiollaan. Onneksi olin väärässä. The Host on oikein hyvä kirja, ei ehkä sitä hard core-sci-fiä jota normaalisti luen mutta riittävän mielenkiintoista ja viihdyttävää että sen jaksaa lukea myös sellainen lukija joka ei yleensä lue sci-fiä. Stephenie sanoo itse omalla sivullaan että: "Science fiction for people who don't like science fiction."

En kirjoita nyt vielä arvostelua koska odotan että kirja tulee alkukielellä lähimpään kirjakauppaani, hyllyssä seisoo kyllä suomennettu versio mutta haluan kirjoittaa arvostelun vasta uusintaluvun jälkeen. Siksi että haluan vertailla alkuperäistä kirjaa ja käännettyä kirjaa. Ja siksi että olen lukenut suomennetun version pari vuotta sitten joten se on päässyt hieman unohtumaan. Olen muutenkin viime vuosina ihastunut siihen että luen lempikirjani mieluumin aina ensin alkukielellä ja sitten vasta suomeksi.


Picture from IMDb.

Tästäkin kirjasta tulee leffaversio ja odotan innolla sitä että pääsen näkemään yhden suosikkinäyttelijäni, Saoirse Ronanin pääosassa näyttelemässä kaksoisroolia (Melanie/Wanderer) keskellä aavikkoa. Leffan ulostulopäivämäärä on 29.3.2013 joten vielä saa hetken odottaa. Sitä ennen onkin kiva muistella tarinaa uusintaluvun merkeissä. Suosittelen kaikille jotka uskaltavat tarttua Meyerin kirjoihin:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti