torstai 9. toukokuuta 2013

Morning Glories Volume Two


Picture from here.

Albumi on toinen osa Morning Glories-sarjasta. Tähän mennessä kokoelmaalbumeja on ilmestynyt neljä ja ne sisältävät irtonumerot 1-25. Sarja hyppäsi heti suosituiden sarjakuvien listalle ja lukijat ottivat lehden heti omakseen vaikka jotkut arvostelijat olivatkin sitä mieltä että sarjan maailma ja hahmot ovat sairaita. Lehden maailma on sekoitus LOSTia ja Runawaysin maailmaa. Sarja on ollut ehdolla ja voittanutkin monia alan palkintoja, esim. oli Eisner Awards ehdokas vuonna 2011. Joe Eisman ja Nick Spencerin yhteistyö on lukijalle mannaa: tarina on sujuvaa ja dynaamiset kuvat kauniita katsella. Joe Eisma (eli Supajoe jolla nimellä hänet tunnetaan itternetseissä) on tehnyt kuvituksia myös Marvelille mm. Daredevil- ja Spider Man-sarjoihin. Eisma on myös videopeliexpertti ja osallinen monissa peliprojekteissa niin Nintendolle, iPhonelle kuin PC:llekin. Nick Spencer taas tunnetaan niin Marvel, Image kuin DC Comicsin tarinanikkarina ja hän vastaa Morning Gloriesin hahmoista.

Morning Glory Academy on sisäoppilaitos jossa häiriintyneet ja lahjakkaat nuoret ovat vankeina. Jokaisella heistä on jokin erityiskyky joka ilmenee sarjan edetessä. Päähenkilöinä kohkaa oppilaat Casey, Zoe, Hunter, Ike, Jun ja Jade sekä opettajat Miss Daramount, Mister Gribbs ja Miss Hodge; terveyssisar Nine, nimetön ja salaperäinen Rehtori.

Akatemiassa murhataan, teloitetaan, kidutetaan sekä oppilaita että joskus myös opettajia. Kirjan tapahtumat sisältävät okkultisia vihjeitä ja paranomaaleja ilmiöitä. Tarina ja hahmot ovat raakoja ja verenhimoisia ja sen vuoksi kirjaa ei suositella heikkohermoisille. Tämä on selkeästi aikuisten sarjakuva. Kirjan maailmasta ja hahmoista täällä lisää (englanniksi). Morning Glories-maailma aiotaan sovittaa myös liikkuvaksi kuvaksi ja neuvottelut sekä tv-sarjan että elokuvan tekemiseksi ovat jo käynnissä.
Arvosana: 8/10. Osallistun tällä Susan sarjishaasteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti