lauantai 3. maaliskuuta 2012

A Clash of Kings
Sain ensimmäisen osan luettua aamusella ja nyt jatkan sitten kakkososaan "A Clash of Kings" josta kuva yllä (picture from Amazon.com). Ensimmäinen osa oli hurja vyörytys hahmoja, alkavaa sotaa, juonittelua ja valtakuntaan tutustumista. Monet päähenkilöt kuolivat, tätä on pidetty Martinin vahvuutena. Että hän ei sääli päähenkilöitään vaan antaa mahtavimpienkin kuolla kun se sopii juoneen. Pidän siitä vaikka ihastuinkin ensimmäisen osan Eddard Starkiin niin että olisin halulla kuullut hänen mietteitään jatkossakin ja seurannut hänen raskasta kunnianpolkuaan King's Landingissa ja mahdollisesti takaisin Winterfellissä. Kuninkaan kuolemaa en surrut, hän oli epämiellyttävä hahmo ja erityisen äklö naisien suhteen. Myönnän että nielen paljon, sillä tämä maailma on luotu sellaiseksi, mutta tuo Robert Baratheonin tapa suhtautua naisiin pelkkänä reikänä johon työntää kalunsa oli jotenkin ylipääsemättömän inhottava. Ei sillä että kirjojen muutkaan miehet kovinkaan parempia samassa asiassa olisivat olleet. No, ei siitä sen enempää.

Kirja päättyi jännittävästi siihen että Daneyryksen viimeiset lohikäärmeet kuoriutuivat ja imivät sijaisäitinsä nisää hänen uuden khalasarin edessä. Tästä seuraa varmasti mielenkiintoinen juonenkulku jonka jatkokäsittelyä odotan innolla. Olin jo menettänyt toivoni kun khal Drogo kuoli mutta tämä avasi taas uuden Dothraki-kansan oven jota seurata. Tykkään muutenkin tästä pienestä hopeahiuksisesta tytöstä, lohikäärmeiden jälkeläisestä ja nyt näköjään uusien poikasten äidistä, haluan lukea paljon vielä hänen tarinaansa ja se mitä luultavimmin jatkuu pitkälle tämän kirjan jälkeenkin. Saas nähdä mitä tuleman pitää, en malta odottaa!

Käväisin äsken naapurin pikkutyttöjen kanssa lähikaupassa ja sain samalla kivan rusotuksen poskilleni ja hyvän mielen kaupan päälle. En tykkää yleensä ulkoilla talvella ja liukkaalla mutta tämä pikku retki teki hyvää monella tavalla. Nyt kuitenkin takaisin kirjojen pariin! Mahtavaa viikonloppua kaikille lukijoille! (Teille kahdelle, Annikille ja Unalle :D :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti